Categorie├źn

Rollator

Wat is een rollator?

Een rollator heeft als basis een looprek waaraan banden zijn bevestigd. In tegenstelling tot een looprek, maakt een rollator dat het lopen soepeler verloopt. Een rollator is stabieler dan een looprek omdat de wielen continue de grond raken. De rollator wordt geduwd door de gebruiker, terwijl hij of zij loopt. De gebruiker houdt te allen tijde zijn handen op de rollator tijdens het lopen, zodat de steun blijft behouden.


Een rolstoel is een apparaat voor iemand die niet die geen gebruik kan maken van zijjn benen, terwijl een rollator iemand helpt die wel gebruik kan maken zijn benen, maar ondersteuning nodig heeft. Er zijn verschillende redenen waarom een persoon een rollator nodig heeft. Rollators hebben vaak twee doeleinden.

1. Om gebruikers met een beperking de mogelijkheid te geven om zonder hulp te bewegen.
2. De rollator geeft de gebruiker meer vrijheid.

Sommige mensen die ernstig overgewicht hebben, maken gebruik van een rollator om hen te helpen bij het lopen, evenals mensen die last hebben gehad van een beroerte of andere aandoeningen. Een rollator is daarom ook gebouwd in een aantal verschillende varianten voor de verschillende gebruikers. Een arts of een fysiotherapeut kan u het juiste type rollator aanbevelen, daarnaast kunt u ook contact opnemen met een van onze verkoopadviseurs om een advies naar maat te krijgen.

Looprek
Looprekken zijn vaak gebouwd met telescopische aluminium steunen. Een looprek wordt minder gebruikt sinds de komst van de rollator. Een looprek belemmert het lopen, maar biedt wel veel steun en stabiliteit.

 

Het kiezen van een rollator

Vóór de aankoop van een looprek, rollator, of andere loophulpmiddel kunt u de volgende overwegingen in gedachten houden.

Hoogte van de gebruiker - Als het loophulpmiddel te laag is, zal de gebruiker een slechte houding aannemen. Veel loophulpmiddelen hebben de mogelijkheid om de hoogte aan te passen.

Gewicht van de gebruiker - Als de rollator niet voldoende ondersteuning voor de gebruiker biedt, dan is deze vrijwel nutteloos. Zorg ervoor dat u de maximale gewicht ondersteuning controleert.

Handvatten - De meeste rollators hebben ofwel gegoten plastic of schuimrubber handgrepen. Sommige handgrepen kunnen worden aangepast aan de gebruiker zijn voorkeur. Er zijn ook opties in handgrepen die speciaal ontworpen zijn om gewicht te spreiden over een groter gebied van de handpalm.

3 Poten Frame - Drie poten of wielen zorgen voor een grotere wendbaarheid, ze kunnen gemakkelijk kleine bochten nemen en in krappe ruimtes manouvreren, maar zijn minder stabiel dan 4 poten frames.

4 Poeten Frames - Vier poten zijn stabieler doordoor de gebruiker ook beter kan manoeuvreren door ruiger terrein. Goed voor individuen die met rollator naar buiten gaan.

Wielen (voor rollators) - De wielen van uw rollator kunnen groot of klein zijn. Hoe groter ze zijn, hoe gemakkelijker het is om over obstakels te rijden. Kleinere wielen zijn meer geschikt voor gebruik binnenshuis. Wielen kunnen ook vast of een draaibaar zijn.

Remmen (voor rollators) - Er zijn drie soorten van remmen op een rollator. Hydraulisch, kabel, en handrem. Ze hebben allemaal goede en slechte punten. Neem contac met ons op voor informatie over de sterke en zwakke punten van elk type.

Binnen vs Buitenr - Er zijn combinaties mogelijk, bijvoorbeeld een rollator voor gebruik buitenshuis en een looprek voor binnenshuis. Als u afzonderlijke verdieping hebt in uw huis of appartement kunt u ook overwegen om een voor elke verdieping een rollator te kopen.

Opvouwbaar - Wanneer u veel reist is het aan te bevelen om een opvouwbare rollator te kiezen.

Zwaar vs Lichtgewicht - Wanneer u veel reist is het aan te bevelen om een lichtgewicht rollator te kiezen.

Zitje - Wanneer u wilt uitrusten door op de rollator te zitten kunt u het beste een rollator kopen met zitje. Daarnaast is het ook van belang dat deze rollator een handrem heeft, zodat de rollator op zijn positie blijft wanneer u zit.

Massieve banden - Bieden het voordeel dat je nooit hoeft te worden opgepompt of verliezen lucht. Opblaasbare wielen bieden een zachtere rit, omdat zij hobbels en schokken absorberen, zodat pijnlijke armen en handen kunnen worden voorkomen .

De sleutel tot een betere mobiliteit en veiligheid is het afstemmen van het juiste loophulpmiddel aan de behoeften van de gebruiker, mogelijkheden, beperkingen, en het milieu.
 

Rollator gebruik

  - De juiste hoogte. U kunt uw rollator alleen goed gebruiken als de handvatten op de juiste hoogte zijn ingesteld. Als de rollator te hoog staat, loopt u met opgetrokken schouders. Dit zorgt voor pijn in schouder en nek. Als uw rollator te laag staat, heeft u geen steun aan uw rollator. Hoe weet u of uw rollator de goede hoogte heeft? Ga rechtop staan. Laat uw armen langs uw lichaam hangen. De handvatten en uw polsen (horloge) moeten dezelfde hoogte hebben. Is dit niet zo? Vraag dan hulp om uw rollator wel goed af te stellen.

- De juiste houding. U hebt de meeste steun aan uw rollator als u tussen de handvatten van de rollator loopt. U moet zo recht mogelijk lopen.
 

Zuiverhulpmiddelen.nl Rollator

Wij bieden een grote selectie veelzijdige en hoogwaardige rollators en rollator accessoires voor het verbeteren van uw kwaliteit van leven en mobiliteit. Wij bieden ook speciale modellen, zoals een lichtgewicht rollator, deze biedt een robuust en betrouwbaar support voor een zwaarlijvige personen. Rollator accessoires zoals manden, wielen, flip trays en de remmen, voegen veel toe aan het gemak en maak uw rollator veelzijdiger. Al onze looprekken en rollators komen van de meest vertrouwde merken in de medische industrie. Wij bieden alleen modellen die de hoogste normen van kwaliteit, sterkte, duurzaamheid en een goede ergonomische ondersteuning geven. Wij versturen onze producten snel om ervoor te zorgen dat u uw hulpmiddelen snel en gemakkelijk in huis hebt.

 
 
 
Daarom Zuiverhulpmiddelen.nl...
  • Veilig betalen
  • Beste Assortiment
  • Standaard hoge service
  • Snel bezorgd & afhalen
  • Eenvoudig ruilen
  • Deskundig personeel
  • Bezoek onze winkel

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM

Zuiver Zorg
Gildenstraat 1-A
3861 RG Nijkerk

Maandag 10.00 - 16.30 uur
Dinsdag 10.00 - 16.30 uur
Woensdag 10.00 - 16.30 uur
Donderdag 10.00 - 16.30 uur
Vrijdag 10.00 - 16.30 uur
Zaterdag 10.00 - 13.30 uur