Buik-Bekken-Lies
Buik-Bekken-Lies
Pols-Elleboog-Vinger
Pols-Elleboog-Vinger
Knie-Enkel-Voet
Knie-Enkel-Voet
Schouder-Rug-Nek
Schouder-Rug-Nek

Orthopedische Ondersteuning

De beste braces, sportbandage en sport tape producten die afrekenen met pijn in nek, rug, schouder, hand, duim, elleboog, knie, voet en enkel. Geschikt voor topsporters, de recreatieve sporter en bij klachten van chronische aard. Infomeer naar de vele mogelijkheden. Wij adviseren consumenten, sportclubs, zorginstellingen en topsporters.

Wij houden van korte lijnen om het resultaat te verbeteren.

Waarom een brace dagen?


Braces bieden een fijne steun en kunnen mede hierdoor zorgen dat klachten afnemen en (deels) worden voorkomen. Dankzij de steun worden spieren namelijk ontlast, waardoor herstel sneller kan verlopen.
Ook kan een deel van de braces zorgen voor een verbeterde doorbloeding, waardoor het lichaam afvalstoffen sneller kan afvoeren. Ook kan er extra zuurstof worden aangevoerd. Door de betere aan- en afvoer zal beschadigd weefsel sneller kunnen herstellen.

Ten slotte kan een brace er voor zorgen dat werkzaamheden en sporten weer gemakkelijker worden. Hierdoor wordt u minder beperkt in uw dagelijkse mogelijkheden.

Wanneer kan ik een brace gebruiken?


Braces worden met verschillende redenen gedragen. Per type blessure is een brace met een andere behandelmethode vereist. Globaal kan een brace worden gedragen voor:

- meer stabiliteit
- behandeling van pijnklachten
- verminderen van zwellingen
- vermindering van belasting
- ter bescherming

Kunnen braces bij sporten worden gedragen?


Bij sporten is stabiliteit erg belangrijk. Doordat er vaak explosieve bewegingen worden gemaakt en schokbelasting kan optreden, is de kans op een blessure extra groot. De kans op een blessure is ook afhankelijk van factoren zoals de sterkte van uw spieren,  sporttechniek en uw lichaamsgewicht.

Om een blessure tijdens sporten te voorkomen kan een sportbrace worden gebruikt. Dergelijke braces zijn speciaal ontwikkeld om te gebruiken tijdens sporten en werkzaamheden. Dergelijke braces zijn vaak extra ventilerend, bieden wat meer bewegingsvrijheid of zijn ook geschikt tijdens teamsporten (geen harde delen). 

Heeft u bijvoorbeeld zwakke enkels? Dan zorgt deze sport enkelbrace voor optimale ondersteuning. De brace kan de kans op verkeerde bewegingen verkleinen, zoals een verzwikking.

Een brace bij sporten zorgt er niet voor dat alle huidige klachten worden genezen. Wel kunnen de klachten afnemen en foute bewegingen worden voorkomen. Ook zorgt de extra steun voor een zekerder gevoel tijdens het sporten of werken. Een brace is vaak slechts een onderdeel van het behandelplan. Andere onderdelen zijn bijvoorbeeld fysiotherapie en rust.

Wanneer kan een brace dragen helpen?


Bij uiteenlopende aandoeningen wordt het dragen van een brace aangeraden. Vaak onduidelijke klachten kan een advies van een fysiotherapeut of huisarts verstandig zijn. Is er meer bekend over de blessure, dan kunt u zelf een brace kopen. Bijvoorbeeld bij blessures zoals:

- Artrose
- Reuma
- Scoliose
- Slijmbeursontsteking
- zwangerschapsklachten
- zwellingen
- Braces bij een zwelling


Ook bij een zwelling kan een brace nuttig zijn. Vaak wordt dan gesproken over een bandage. Zoals een kuitbandage, kniebandage of elleboogbandage. De bandage zorgt voor een steun waardoor de zwellingsklachten (gedeeltelijk) kunnen herstellen. Dankzij de druk zal de doorbloedig namelijk verbeteren, waardoor het opgehoopte vocht beter wordt afgevoerd. 

Wanneer de bandage is gemaakt van het materiaal neopreen, krijgt het lichaamsdeel een therapeutische warmte. Dankzij deze warmte zal de doorbloeding verder worden verbeterd.

Hoe werkt een brace?

In het kort werkt een brace door compressie en steun op de juiste plek te leggen. Hierdoor wordt een beweging die niet gemaakt moet worden verhinderd en wordt pijn voorkomen. Ook zal het betreffende lichaamsdeel wat worden ontlast tijdens bewegingen, waardoor spieren sneller kunnen herstellen.
Ook kunnen braces zorgen voor een fijne therapeutische warmte. Ten slotte kan een brace zorgen voor bescherming. Bijvoorbeeld tijdens stoten.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een brace?


Wanneer je een brace gaat kopen zijn er verschillende aandachtpunten waar u op kunt letten. Weet u niet zeker of een brace nodig heeft of mag dragen? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met een specialist. Punten waar u op moet letten bij het aanschaffen van een brace zijn de volgende:

- De juiste hoeveelheid ondersteuning
- Wel of geen harde delen
- Wel of geen fixatie
- Comfort van de brace
- Type materiaal
- Juiste maat kiezen aan de hand van de maattabel


Met juiste ondersteuning bedoelen wij ondersteuning die bij uw aandoening past. Afwerking is belangrijk omdat scherpe randen voor onnodige irritatie kunnen zorgen. Al onze braces zijn met zorg uitgekozen en voldoen aan de hoge eisen die wij er aan stellen. 
De juiste maat kiezen is bij de ene brace makkelijker dan de andere. Bij elke brace op onze website vindt u een maattabel die u de juiste maat helpt te bepalen. U vind de uitleg over de maten, bijna onderaan elke productbeschrijving.


 
 
 
Daarom Zuiverhulpmiddelen.nl...
  • Veilig betalen
  • Beste Assortiment
  • Standaard hoge service
  • Snel bezorgd & afhalen
  • Eenvoudig ruilen
  • Deskundig personeel
  • Bezoek onze winkel

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM

Zuiver Zorg
Gildenstraat 1-A
3861 RG Nijkerk

Maandag 10.00 - 17.00 uur
Dinsdag 10.00 - 17.00 uur
Woensdag 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 10.00 - 17.00 uur
Vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag  Gesloten
Zondag  Gesloten