Borstkolven

Borstkolven


Er zijn verschillende borstkolven verkrijgbaar, welke bij jou past, ligt helemaal in de situatie. Gebruik je de borstkolf incidenteel, dan is een handkolf aan te raden en zijn compact en handig om mee te nemen. Als je de borstkolf vaker gebruikt en regelmatig op pad bent, is een elektrische borstkolf misschien wel handiger, omdat deze gemakkelijker afkolft dan een handmatige. Kies je ervoor om (bijna) alle borstvoeding af te kolven, is een dubbelzijdige borstkolf beter. Op deze manier kun je snel en efficient kolven.

Wanneer een borstkolf kopen?


Hoewel de borstkolf op veel uitzetlijsten voorkomt, hoef je ‘m niet per se meteen aan te schaffen. De eerste maand is belangrijk om te kijken hoe je borstvoeding verloopt. Als je kindje bijvoorbeeld de borst niet goed pakt, waardoor het geven van borstvoeding voor jou en je kind stress oplevert, is een kolf nodig om moedermelk met een flesje aan je baby te geven. Gaat je borstvoeding goed, dan moet je vooral nadenken waarvoor je de kolf later wilt gebruiken. Ga je bijvoorbeeld weer aan het werk, maar wil je wel borstvoeding blijven geven? Heb je veel melk? Of wil je zo af en toe afkolven omdat je ook zonder je kind op pad wil?

Laat je goed adviseren


Het is belangrijk om je vooraf goed te laten adviseren over het gebruik van een borstkolf. De kraamverzorgster, een lactatiekundige of een borstvoedingscentrum kunnen je hierbij helpen. Soms is het verstandig om eerst een borstkolf te huren, om te kijken hoe het je bevalt. Veel kraamorganisaties nemen tijdens de kraamweek ook al een borstkolf mee. Dan kun je alvast oefenen. Maar je kunt natuurlijk ook meteen een nieuwe aanschaffen.

Welke borstkolf is geschikt voor jou?


Om te weten welk apparaat het beste bij jou past, is het handig om jezelf eerst deze drie vragen te stellen: wil ik af en toe kolven, moet ik mijn productie op gang krijgen of wil ik regelmatig kolven? Een andere belangrijke factor is je budget. Als je de middelen hebt om te investeren in een borstkolf, heb je andere opties dan als je een kleiner budget hebt. Maar een dure borstkolf is niet per se de beste. Koop de type kolf waarbij jij je het prettigst voelt. Er zijn twee soorten: de handkolf en de elektrische kolf.


Heb je vragen?

Heb je vragen?

Neem conact met ons op 033 76 20 700