Meten en WegenBezig met laden...
Big step digitale personenweegschaal
Big step digitale personenweegschaal
(0)
€ 44,95
Prijs per stuk
Bloeddrukmeter pols BC44
Bloeddrukmeter pols BC44
(0)
€ 49,95
Prijs per stuk
Beurer Pulsoximeter PO30
Beurer Pulsoximeter PO30
(0)
€ 49,95
Prijs per stuk
Bloeddrukmeter bovenarm Beurer BM44
Bloeddrukmeter bovenarm Beurer BM44
(0)
€ 59,95
Prijs per stuk
Bloeddrukmeter bovenarm BM40
Bloeddrukmeter bovenarm BM40
(0)
€ 59,95
Prijs per stuk
BFI weegschaal BG40
BFI weegschaal BG40
(0)
€ 59,95
Prijs per stuk
Pulsoximeter PO40
Pulsoximeter PO40
(0)
€ 59,95
Prijs per stuk
Contactloze Thermometer FT90
Contactloze Thermometer FT90
(0)
€ 69,95
Prijs per stuk
   1  2  

Bloeddrukmeter


Volgens de WHO* is de ideale bloeddruk 120/80 mm Hg**. Er is sprake van hoge bloeddruk als de vloeistofd een systolische druk van meer dan 140 mm Hg en een diastolische druk van meer dan 90 mm Hg. Een hoge bloeddruk moet worden behandeld als de metingen herhaaldelijk waardes aangeven die op of boven dit niveau liggen. Dit geldt ook voor ouderen.De veelgehoorde veronderstelling dat de bloeddruk hoger mag zijn naarmate de leeftijd hoger is, is een misvatting.

De bloeddruk blijft nooit constant. 


De bloeddruk verandert tijdens de dagelijkse bezigheden constant. De bloeddruk stijgt met 1,9 mm Hg tijdens het lezen, met 9,5 mm Hg tijdens het telefoneren en met 20,2 mm Hg tijdens het bijwonen van een conferentie. Aan de andere kant daalt de bloeddruk weer met wel 10 mm Hg tijdens de slaap. Dit zijn normale kortetermijnschommelingen. Er zou alleen actie moeten worden ondernomen als de afwijkingen langere periodes aanhouden. of een actie nodig is kunt u bepalen met bloeddrukmeters

Een hoge bloeddruk is een vaak voorkomend probleem. 


Bloeddrukniveaus beginnen vanaf het vijfentwintigste levensjaar al van de norm af te wijken. Bijna de helft van de mensen van vijftig jaar of ouder heeft een te hoge bloeddruk. Aangezien het mogelijk is om lange tijd aan een hoge bloeddruk te lijden zonder dat er sprake is van duidelijke symptomen, wordt deze aandoening vaak pas heel laat ontdekt. Een hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten en nierfalen. Bijna de helft van de sterfgevallen wordt met een hoge bloeddruk in verband gebracht. * WHO is de afkorting voor Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization) ** mm Hg: Eenheid voor het meten van druk: millimeter kwik

Een hoge bloeddruk kan onder controle worden gehouden.


Mensen die een hoge bloeddruk blijken te hebben, hebben de juiste medische zorg nodig. De behandelvoorstellen die de arts doet, vormen de sleutel tot succes. Ook wordt het zelftesten met een volledige automatische bloeddrukmeter aangeraden. De aandoening kan op die manier beter in de gaten worden gehouden en de individuele behandeling kan worden geoptimaliseerd. Dit geldt voor alle soorten hoge bloeddruk omdat de aandoening zich de ene keer duidelijker voordoet dan de andere keer.

Hartritmestoornissen.
Ons hart klopt normaal gesproken ongeveer 100.000 keer per dag. Soms wordt het ritme verstoord. Hartritmestoornissen zijn onregelmatigheden in de normale hartslag. Het hart klopt te snel, te langzaam of onregelmatig. Soms kunnen dergelijke schommelingen geen kwaad, maar er zijn ook hartritmestoornissen die wel gevaarlijk kunnen worden. Daarom moeten hartritmestoornissen altijd door een arts worden onderzocht. Bloeddruk

Het hart klopt voor twee tijdens de zwangerschap.
Tijdens de zwangerschap staat het lichaam extra onder druk. Als de bloeddruk na de twintigste zwangerschapsweek boven de 140/90 mm Hg uitstijgt, wordt er gesproken over zwangerschapsgerelateerde hoge bloeddruk of pre-eclampsie. Dit wordt meestal veroorzaakt door stress en overbelasting. Vooral vrouwen die voor het eerst zwanger zijn, zijn er extra gevoelig voor. Zwangerschapsgerelateerde hoge bloeddruk kan goed worden behandeld als het vroegtijdig wordt herkend. Om die reden is het van wezenlijk belang om de bloeddruk tijdens de zwangerschap regelmatig te meten.

Zelf bloeddruk meten, eenvoudig en veilig.
Het aantal mensen dat zelf regelmatig de bloeddruk meet, groeit gestaag. En de bloeddrukmeters worden steeds beter. Zuiverhulpmiddelen.nl heeft in de loop der jaren een samenwerking ontwikkeld met innovatieve en betrouwbare partners voor bloeddrukmeters. Een bloeddrukmeter kan over speciale functies beschikken, zoals een sprekende bloeddrukmeter. Daarom springen de bloeddrukmeters die door zuiverhulpmiddelen.nl worden aangeboden eruit. Onze klanten moeten op onze producten kunnen vertrouwen. Een bloeddrukmeter kan daarom beschikken over de volgende functies:

• Volautomatische, precieze meting van de systolische en diastolische bloeddruk en de hartslag
• Groot display, makkelijk af te lezen
• Inclusief bloeddrukdagboek
• Korte meettijden dankzij het micropompje dat de manchet snel en automatisch oppompt
• De manchet loopt snel leeg als de meting wordt afgebroken
• Schakelt automatisch uit
• Geheugen kan worden gewist
• Met aanduiding batterijstatus
• Eenknopsbediening
• Gecertificeerd medisch product

Meet uw bloeddruk thuis, eenvoudig en veilig!
Help uw arts door thuis zelf uw bloeddruk te meten: u doet de beste meting in de ontspannen omgeving van uw eigen huis en gezin.

Meet uw bloeddruk makkelijk en betrouwbaar.
U kunt volledig vertrouwen op de hoge kwaliteit van de bloeddrukmeters van Zuiverhulpmiddelen.nl. Een bloeddrukmeter kan gebruikt worden voor de pols en bovenarm. Uw resultaten zijn zeerbetrouwbaar. Er zijn speciale bloeddrukmeters die ook op een betrouwbare en juiste manier meten als er sprake is van afwijkingen, zoals hartritmestoornissen of een veranderde hartslag tijdens de zwangerschap.

Zorg voor een goed overzicht.
Sommige bloeddrukmeters hebben een bloeddrukdagboek en een geheugen waarin eerdere meetwaarden zijn opgeslagen. Hierdoor hebt u uw waarden altijd bij de hand en onder controle.

Het principe van bloeddrukmeting op de bovenarm, met een bovenarm bloeddrukmeter.
De manchet wordt om de bovenarm gedaan. Als de manchet is opgepompt, wordt de verhoogde druk van de manchet op de spieren van de bovenarm en de slagaders in de arm overgebracht. De slagaders van de bovenarm worden volledig dichtgedrukt. Het bloed gaat weer stromen als de manchet leegloopt, precies op het moment dat de bloeddruk gelijk is aan de druk in de manchet. Elke hartslag duwt het bloed ritmisch door de dichtgedrukte slagader. Dit is een kloppend geluid. De druk in de manchet op het moment dat het bloed begint te stromen, komt overeen met de systolische druk of bovendruk. Het kloppende geluid stopt zodra de druk van het bandje is opgeheven en het bloed weer ongehinderd stroomt. De druk in de manchet is dan gelijk aan de diastolische druk of de onderdruk.
Een paar nuttige tips voor een juiste meting.
• Verricht de meting als u rustig en kalm op een stoel zit. Meet de bloeddruk indien mogelijk niet direct na het eten. Het bloed verzamelt zich op dat moment in de buik en de bloeddruk is dan lager dan normaal.
• Meet de bloeddruk altijd aan dezelfde arm. Leg uw arm ontspannen op de tafel en buig hem licht.
• De manchet moet om de bovenarm worden gedaan, ter hoogte van het hart.
• Het pompen en meten gebeurt automatisch door één druk op de knop.

Meet uw bloeddruk onderweg, makkelijk en betrouwbaar!
Met een bloeddrukmeter van Zuiverhulpmiddelen.nl hebt u altijd oog voor uw bloeddruk, zelfs wanneer u onderweg bent.
Onze polsbloeddrukmeters voor om de zijn klein, hanteerbaar, licht en makkelijk te gebruiken. En ze geven u de mogelijkheid om uw bloeddruk, zelfs als u niet thuis bent, stipt in de gaten te houden. Er zijn om die reden een bloeddrukdagboek en geheugen voor eerdere bloeddrukmetingen beschikbaar.
Zo meet u uw bloeddruk aan de pols, met een polsbloeddrukmeter

Zorg ervoor dat uw pols en de op de pols aangebrachte bloeddrukmeter zich ter hoogte van het hart bevinden. Als uw pols zich op een andere hoogte bevindt, kan de meting een onjuist resultaat opleveren. • Meet uw bloeddruk terwijl u zit.
• Ondersteun de arm tijdens de meting.
• Doe de manchet om uw linkerpols (aan de kant van het hart).
• De bloeddrukmeter moet op ongeveer één centimeter afstand van de hand worden geplaatst.


Heb je vragen?

Heb je vragen?

Neem conact met ons op 033 76 20 700