DrempelhulpenBezig met laden...
Derby Half Step
Derby Half Step
(0)
€ 179,95
Prijs per stuk
INDOOR DREMPELBRUG
INDOOR DREMPELBRUG
(0)
€ 134,95
Prijs per stuk
Modulaire drempelhulp
Modulaire drempelhulp
(0)
€ 0,00
Prijs per stuk
Prima outdoor wandbeugel
Prima outdoor wandbeugel
(0)
€ 32,95
Prijs per stuk
Rolstoel helling inschuifbaar
Rolstoel helling inschuifbaar
(0)
€ 244,95
Prijs per stuk
Rolstoel helling oprolbaar
Rolstoel helling oprolbaar
(0)
€ 222,95
Prijs per stuk

Wanneer een drempelhulp gebruiken?


Een drempelhulp is ontwikkeld voor het eenvoudiger nemen van drempels voor objecten met wieltjes. Hierbij valt te denken aan rolstoelen, scootmobiels en rollators. Een drempelhulp kan ook fijn zijn voor mensen die moeite hebben om over een drempel te stappen. Zowel in huis als buiten. Maar niet alleen voor mensen met een beperking, ook voor meer zakelijke toepassingen kan een drempelhulp ongemak voorkomen. Bijvoorbeeld bij het overbruggen van een drempel met karretjes, containers, fietsen, motoren en scooters. In deze situaties voorkomt een drempelhulp onnodige inspanning. Daarnaast ontstaat een welkom en meedenkend gevoel bij uw medewerkers of klanten.

Drempelhulpen verplicht in restaurants


Sinds 1 januari 2017 is het in Nederland verplicht dat een bedrijven waaronder de horeca ook toegankelijk dienen te zijn voor mindervaliden. Dit houdt in dat mensen met een rollator of rolstoel ook toegang moeten kunnen hebben. In veel gevallen kunnen restaurants toegankelijk gemaakt door middel van drempelhulpen. Hierdoor kan de aanleg van een vaste helling worden voorkomen.

Ook kan worden gekozen voor een mobiele drempelhulp. Deze kan kan worden neergelegd wanneer iemand hier behoefte aan heeft. Meer informatie vindt u in de algemene wet toegankelijkheid van bedrijven en publieke gebouwen. Wat houdt dit voor u in? Het gebouw dient overal toegankelijk te zijn voor mindervaliden. Zo dient iemand in een rolstoel of met een rollator, zich vrij kunnen bewegen in het gebouw. Drempels kunnen daarom worden voorzien van een drempelvervanger of een (mobiele) drempelhulp.

Hoe drempelhulpen onderhouden?


Drempeloplopen vereisen vrijwel geen onderhoud. Wel wordt geadviseerd om de bovenzijde af en toe te reinigen. Hierdoor wordt een gladde aanslag door bijvoorbeeld algen, meer voorkomen. Dit kunt u doen door de oploop in te smeren met azijn. Na ongeveer een uur kunt u een eventuele (groene) aanslag, eenvoudig verwijderen met water en een borstel.

Drempelhulp voor buiten en binnenshuis?


Vaak kan een drempelhulp zowel buiten- als binnenshuis worden gebruikt. Voor binnenshuis gebruik wordt een drempelhulp van rubber geadviseerd. Een drempelhulp van rubber biedt enkele voordelen ten opzichte van metaal en kunststof:

• minder snel krassen op de vloer
• extra stroef oppervlak, ook bij regen
• stabielere ligging door de hogere stroefheid
• geluidsloos gebruik

Hoe kan ik drempelhulpen aanmeten?


Wanneer u drempelhulpen wilt gaan gebruiken, dienen eerst de drempels te worden opgemeten. De hoogte en de breedte van de drempel zijn van belang. Vervolgens kunt u bij het assortiment drempelhulpen kijken, welk type oploop geschikt is voor de drempels. Een verschil van enkele millimeters is in de meeste gevallen geen probleem.

Lagere soorten oplopen, kunnen vaak worden bijgesneden. Dit is handig wanneer de drempelhulp bijvoorbeeld te breed is of u graag een hoekje uit de oploop wilt snijden in verband met het kozijn. Lage drempeloplopen van rubber zijn bij te snijden met een stevig stanleymes.

Verschil tussen drempelhulpen, drempeloplopen en drempelplaten?


Er worden meerdere namen gebruikt voor drempelhulpen. Variërend van drempeloplopen tot drempelplaten en van drempeloprit tot drempelaanpassing. Echter is de betekenis van al deze benamingen hetzelfde. Wel zijn drempelplaten vaak in de vorm van een metalen plaat. Soms zijn de drempelplaten ook inklapbaar. Bij de overige benamingen kan het ook gaan om massieve oplopen, meestal van rubber.

In welke maten zijn drempelhulpen te koop?


Elke type drempelhulp is uitgevoerd in andere maten. Meestal is de breedte 90 of 100 centimeter. Echter kunt u ook kiezen voor de extra brede variant. Bijna elk type is verkrijgbaar in verschillende hoogte maten. Zo kan de helling zo goed mogelijk aansluiten bij de drempel. Wanneer de hoogte toeneemt, zal ook de uitloop (diepte) van de drempelhulp toenemen. Dit is gedaan zodat de hellingshoek niet te steil wordt.


Heb je vragen?

Heb je vragen?

Neem conact met ons op 033 76 20 700