Hipshield / HeupbeschermerBezig met laden...
Heupbeschermer - Hipshield
Heupbeschermer - Hipshield
(0)
€ 57,95
Prijs per stuk

Heupbeschermer

U vindt hier diverse typen heupbeschermers. Handig voor ouderen, mensen met een verhoogde kans op vallen of voor sporters. Klik op de heupbeschermers voor meer informatie.

Wanneer heupbeschermers dragen?


Wanneer uw botten minder sterk worden of de kans op vallen groter zoals bij veel ouderen, kan een heupbeschermer u veel ongemak besparen. Onopvallend en comfortabel te dragen en toch extra heupbescherming. De beschermer biedt een zeker gevoel en extra bescherming bij een val.Maar niet alleen voor ouderen, ook tijdens sporten kunnen heupbeschermers nuttig zijn. Zeker bij contactsporten zoals voetbal, hockey of als keeper.

Wat is een heupbeschermer?

Een heupbeschermer bestaat uit een comfortabel broekje met daar in een beschermingselement. Deze zorgt er voor dat de klap bij een val wordt gedempt, waardoor de kans op een beschadiging wordt verkleint. Hierbij valt te denken aan een botbreuk of kneuzing.

Het beschermingselement bestaat vaak uit een soort stevig foam. Hierdoor wordt een klap of val opgevangen maar ontstaat tijdens het dragen geen oncomfortabel gevoel door hard plastic.

Een heupbeschermer kan comfortabel en onopvallend onder kleding worden gedragen. Hierdoor kunnen heupbeschermers niet alleen in huis gedragen worden, maar ook tijdens bijvoorbeeld het lopen over straat.

Uit welke typen heupbeschermers kan ik kiezen?


Er zijn meerdere typen heupbeschermers waar uit gekozen kan worden. De voornaamste verschillen tussen de heupbeschermers liggen op het gebied van de mate van heupbescherming en de bestemde doelgroep. Zo zijn er heupbeschermers voor ouderen, die zorgen voor bescherming bij een mogelijke val. Dit kan met name handig zijn voor ouderen omdat de kans op vallen bij ouderen bovengemiddeld is en de botstructuur vaak brosser wordt.

Een andere belangrijke doelgroep van heupbeschermers zijn sporters. Bij sporten zoals skiën, snowboarden, paard rijden of rugby kan een sport heupbeschermer veel ongemak voorkomen. Daarnaast zorgt een heupbeschermer bij een botsing voor een verlaagde kans op een beenblessure zoals een kneuzing, botscheurtje of botbreuk.

Een bekend voorbeeld van de toepassing van een heupbeschermer, is bij keepers. Deze vallen vaak meerdere keren per wedstrijd op het heupgewricht, waardoor extra heupbescherming fijn en verstandig kan zijn.
 

Hoe kunnen heupbeschermers worden gedragen?


Het broekje met de heupbescherming kan over het ondergoed worden gedragen en onder de gewone broek. In veel gevallen zal de bescherming niet tot nauwelijks opvallen onder de kleding. Tijdens sporten kan het broekje van de bescherming, ook gebruikt worden als compressiebroek. Een sport heupbeschermer is namelijk een strak broekje waardoor de spieren extra stabiliteit ervaren.


Heb je vragen?

Heb je vragen?

Neem conact met ons op 033 76 20 700