Hygiënische middelenBezig met laden...
Druppelbril
Druppelbril
(0)
€ 14,99
Prijs per stuk
Mondmasker Kopen (50 Stuks)
Mondmasker Kopen (50 Stuks)
(19)
€ 12,95
Prijs per 50 stuk
Alcoholdoekje alkotip
Alcoholdoekje alkotip
(2)
€ 4,99
Prijs per Verpakking
Hygienic handgel (70% alcohol)
Hygienic handgel (70% alcohol)
(1)
€ 4,99
Prijs per 100 ml
Washand Swash Gold Gloves parfumvrij 8-pack
Washand Swash Gold Gloves parfumvrij 8-pack
(1)
€ 3,50
Prijs per stuk

Hygiënische middelen

Hygiënische middelen 

Als je in de zorg werkt, moet je er natuurlijk schoon(Hygiene), netjes en goedverzorgd uitzien. Dat is wel zo prettig voor jezelf, je cliënt en je collega’s. Maar het is ook van belang in het kader van infectiepreventie. 

Mondkapjes bestellen: Voor welk mondkapje moet ik gaan?

Mondkapjes bestellen voor een leek kan lastig zijn. Er worden zoveel verschillende soorten aangeboden overal dat lastig te bepalen welke het meest geschikt is voor uw situatie. Er zullen veel vragen oprakelen, zoals ‘Welke heb ik nodig?’ en ‘Heb ik er wel een nodig?’. In Nederland, in tegenstelling tot andere landen, is het niet verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar. Alleen vanaf 1 juni is dit verplicht in het openbaar vervoer, omdat hier 1,5 meter afstand lastig te handhaven is. Toch kiezen er al veel mensen voor om toch een mondkapje te dragen buitenshuis. Is het niet voor henzelf dan wel voor zijn of haar (kwetsbaardere) omgeving.

Chirurgisch mondneusmasker type IIR

Een chirurgisch mondneusmasker heeft als primaire functie om de uitgeademde lucht te filteren. Zodoende wordt de omgeving van de drager beschermt tegen druppels die mogelijk ontstaan bij het praten, hoesten en niezen. Deze variant komt in type II en IIR. De R staat voor niet vocht doorlatend. Het verschil met een FFP2 mondkapje is dat de FFP2 variant de ingeademde lucht wel sterk filteren. De richtlijnen van de Rijksoverheid geven aan dat dit soort maskers afdoende is bij situaties zoals bijvoorbeeld waar men hoge intensiteit van (mogelijke) blootstelling aan Covid-19, verzorging of verpleging van individuele Corona (Covid-19) patiënten, bij bloedprikken, bij spoedeisende zorgverlening en bij begeleiding of verzorging waar geen 1,5 meter afstand aangehouden kan worden. 

FFP2 mondkapje

Professionele mondkapjes, zoals de FFP2, hebben een hoog draagcomfort, hebben een goede pasvorm en hebben een goede filterwerking. Voor optimaler resultaat dient het mondkapje minimaal om de drie uur vernieuwd te worden. Een FFP2 mondkapje wordt aangeraden bij hoog risico handelen. Dit houdt in gevallen waarvan bekend is dat er grote hoeveelheden aerosolen ontstaan gezien deze de kans op besmetting vergroten. De FFP2 mondkapjes die Zuiverhulpmiddelen.nl aanbiedt zijn CE-gecertificeerd

Niet medische mondkapjes

Voor mensen die mondkapjes zoeken voor buiten de zorgsector is een niet medisch mondkapje voldoende volgens de overheid. De druppels die geproduceerd worden door de drager van het mondkapje zullen door de meeste materialen wel enigszins worden tegengehouden. Echter zijn de meningen verdeeld over of het dragen van niet medische mondkapjes echt zoveel meerwaarde biedt, gezien er geen kwaliteitseisen aan deze mondkapjes verbonden zijn. Ze kunnen van allerlei materiaal zijn gemaakt en kunnen wellicht niet goed aansluiten op het gezicht wat juist wel van belang is bij mondkapjes. Ook kan het draagcomfort minder zijn waardoor men sneller geneigd is het mondkapje af te zetten. Een niet medisch mondkapje kan dus prima buiten de zorgsector om als u dat voldoende vindt, maar zorg er dan wel voor dat de kwaliteit goed is en het mondkapje goed aansluit op uw gezicht. Wilt u verzekerd zijn van een mondkapje van hogere kwaliteit? Dan is het chirurgisch mondneusmaker type IIR wellicht iets voor u. Indien u mondkapjes voor in de zorgsector zoekt dan is het FFP2 mondmasker in bepaalde gevallen geschikter voor u. Voor meer informatie omtrent Corona en richtlijnen van beschermingsmiddelen verwijzen we u door naar de website van de Rijksoverheid.

Mondkapjes kopen

Mondkapjes kopen bij Zuiverhulpmiddelen.nl is heel eenvoudig. 

Andere beschermingsmiddelen die u kunt overwegen

Welke beschermingsmiddelen zijn er nog naast mondkapjes?

Mondkapjes zijn een goed begin om uzelf, uw werknemers en uw klanten te bescherming tegen besmettingsgevaar. Naast mondkapjes kunt u ook overwegen een face shield aan te schaffen zodat ook uw ogen of de ogen van uw werknemers en/of klanten worden beschermt tegen nevel spatten lichaamsvocht die mogelijk een besmettingsgevaar vormen. Indien u of uw werknemers veel klantcontact hebben, zou desinfecterende handgel kunnen helpen bij het reinigen van de handen. Dit kan u of uw werknemers de nodige bezoekjes aan de kraan kunnen besparen. Verder zou het wellicht een optie zijn om plexiglas schermen in de (werk)omgeving neer te zetten voor extra bescherming. Dit is zeker aan te bevelen als uw werknemers veel contact hebben met veel verschillende klanten. Als u verder nog vragen heeft dan horen wij het graag. Samen werken we aan een veiligere (werk)omgeving! Zo kunt u bijvoorbeeld ook ervoor kiezen om schermen van plexiglas neer te zetten indien u of uw werknemers met veel verschillende mensen in contact komen. Verder zou u nog kunnen overwegen om gelaatsbescherming (face shields) aan te schaffen als aanvulling op de mondkapjes om uw ogen of de ogen van uw werknemers te beschermen tegen spatten lichaamsvocht. Een andere hele simpele aanvulling zou kunnen zijn om handdesinfectie beschikbaar te stellen voor uw werknemers of klanten zodat ze eenvoudig en snel hun handen kunnen reinigen. Natuurlijk is dit ook heel handig voor uzelf of voor onderweg!


Heb je vragen?

Heb je vragen?

Neem conact met ons op 033 76 20 700